суббота, 26 декабря 2015 г.

Turk devletlerinde Turancilik, Turkistancilik Turkiye’den farklimi?




Turk devletlerinde Turancilik, Turkistancilik Turkiye’den farklimi? 

 Sefer BEKCAN 

Turkculuk babadan gelen meras deyil. Kalbingde ve beyningda Turklug- , millati, irki, dini inancdan oncelikde olan bir yasam felsefesidir. Zaten Turkculuk-, tek tangricilik, edaletli devletcilik Torasine baglilikdir. Men hayatimda bu deyerleri siyasat yapan emma hic birisine sayib olmayan bir cok irki, millati turk olan insan gordum. 

Eski sovet turk cunhuryetlerindegi yonatimler (asker, gizli servis, polis) Rusya akedemilerinde okutulmakda. Turkiyede okiyanlara onamli goravler verilmemekde. Putin yakin zamanda Sovetleri yeni seklini elan edecek. Kendileri etistiran kadrlari yonatimlere el koyacak. Bu gizli sakli bir hazirlik deyil. Simdigi bagimsiz devletlering yonaticilerine belirli bir sure verildi. Mulklerini ailelerini baska devletlere goturmek, olusacak yeni hukumetlere karsi gelmememek sartlari konunmus.... Bana gelen bilgilere gora disaridan buna karsi gelmeye hazir olanlari bilmekdeler. Ellerinden bir sey gelmes. Her ehtimala karsi ailelerinden bir kac kisiyi rehin alinma ermi verilmis. Benim bir kardesim 3 gr cebine kondular. 18 yila hepisa gonderdiler. Rusya Ic isler Bakanliging aranan kisiler listesinde beni 1998 den tutmakdalar. Ozbekistan devletciligini savasla olsada korumaya, savasmaya getmeye hazirim. Sosial medyaya ne yazsam izlenmekdeyim. Unlaring bilgiside: fikrimden donmem dagimsizlik benim kutsalimdir. 

Bu kommunist diktatorlari zamaninda deyistirmeyi beceremedigiz. Boris Elsin zamaninda bu hainleri yikacakdik. Demirel, Ozal.... gibi turkyeli hainler bunlari destekledi. Muhaliflari Turkiyeden kovdi. Akung simdi dusmaning daniskasini goring!. Internetde Atambaev turkcu, Nazarbaev turkculig basi olarak gosteren reklamlar nerde simdi? Sirf ayni soydeniz deyerek destekledigiz kisiler kablerinde Rus sevdalisi hainlerde ezelden. Emma unutursunuz. Kazakistan deyildiginde Nazarbaevi, Kirgizistan deyildiginde Atambaevi tanimaya devam edeceksiniz. Emma uralarda hapislerde, surgunlerde kalan Turkculer, Turancilar var. Unlari taniyan, ilgilenen ulkucu gormedim... 

Bu kommunist hainleri bizim millat adina dusunen kim? Bunlar kendi memleketini soyan, katleten Rusyaning tuvaletini temizleyen, sokagini supuren hale getirinlerdir. Turkiyede bunlaring Holdingleri var, saraylari var, adamlari-da var. Bu damlar internetde bunlari turkcu olarak tanitmakda. Turklerde inandilar. Bunlari devirib Turkistan kurariz deyen kisileri taniyan varmi? Hapislerde kalanlari taniyan varmi? Ruslar dagilan Turk cunhuryetlerinde her daim kendi adamlarini iktidar yapmakdalar. Ruslara kalben bagli olanlari okutub eytib kadro yapmakdalar. Turkiye unlari lafina bakarak reklamini yapmakda. Ruslar-da "aptal Panturkistler"i nasil kandirdiklarini gulerek aglatmakdaydi. Simdi duymaya basladingiz. Turkiyedegi Kirgizlar Atambaeve suv yukturmaslar, Kazaklar Nazarbaeve, Ozbekler (Turkistanliyiz deyen ozbekler) Kerimova suv yukturmaslar. Neye? Cunki kendileri urda yasamadilar-ki. Ben unlara, " bu hain ruscu Cumhurbaskanlari bu kadar seviyursunuz, geting urda yasayin." Temelli tasinan yokki. Bunlar burda, sosial medyada biraz sussalar biz bu hainleri eterince aglatirdik. Ben Atambaeving kirgiz oldugundan, Nazarbaeving kazak oldugundan, Karimoving ozbek oldugundan oturu muhalif deyilim-ki. haining millati irki olmas. Hainler devleti ve millatide temsil etmes. Hatta devleti yonatiyur olsada! Hain, haindir! 

Eski Sovetlerde insanlar beynini yikayan Rustv ler varken bu is zor gozukmekde. Turk dizilerini rusca dublyajda seyreten kazak, kirgiz, ozbek, turkmene nasil bir baska alternativa verebilisiniz. 25 yillik bir imkan vardi, unlarda halk seviyasinda bulusmadigiz. Yonaticileri agirlab, is adamlarini pos-postlab bu isler olmayacak. Turkiyede kac unversitede kac yuz bu lehceleri oranen uzman etistirdigiz? Turkculer, ulkuculer kac lehce orandi? Turkistan gezileri duzenleyen kac teskilat var Turkiyede. Lafda vatan millat Turan Turkistan agizlardan dusmedi. kazak ,kirgiz, ozbek turkmen Turancilarindan kac kisi hapislerde oldugunu bilan varmi? Internetden ahkam kesib milliyatcilik yapmak kalmis. Ben real ise bakarim. 

Bunlar aptal turkleri kandirdik dediklerini duyan, bilan arkadaslarim var. Bunlar kendi maksadlarina ulasmak icin her seyi kollanmakdalar. Bunlar Rusyayila imzaladiklari anglasmalari onamsadiklari bilirim. Turklerle olan tum ekono, siyasiy angtlasmalari bir gunde iptal edebilirler. Rusyadan korkdiklari icin deyil. Kendileride rusca dusunen ve rus kafali adamlar bunlar. Birisi azarbaycandan bahs etmis: Ruslar bosuna-mi azarbaycaning 30% isgal altinda tutmakda. Urda Rus kukla azarbaycani kurur. 100 bin "azari" goc eder ve silahlanir. Hain Bakuya savas acar akazanir. Oyle olmadimi? Elcibeyi nasil yikdilar hatirlayin. Oyle bakuya savas acacak "azariy" her zaman bulunur. Sanal alamde ahkam kesmeyin. Turk dunyasi kurtulmasi icin 25 yil imkan vardi. Isimiz cok zor. Ne yapilir o nu yazalim cizalim. 

Devletler yonatanlarining kendi siyasiy dusuncesine uygun yada isteklerine gora dost-dusman belirlemesler. Turk dunyasi toplantilarinda rusca konusan adamlar bunlar. Birde Turkiyede insanlar nazarbaev dese kazaklari, atambaev desa kirgizlari aglamakda. Halk baska bunlar baska adamlardir. Yonatanlari millatina , dinine gora iyi-kotuya ayirmayin. Demirel katiksiz turkdu. Emma bu kommunistleri destekledi. Bizim ibi turkculeri Turkiden kovdi. Etmemis gibi, bir daha girames yapdi. MHP hukumete ortak iken Turk dunyasi muhalih liderlerine uygulanan yasaklari kaldirmadi-ki. Ben sahsen ising icindeydim. Bugun her kes Elcibeyi agzindan ovguler soyler. Hasta iken, evinden yagmir gecerken, parasizken Ulkuculer nerdeydi? Biz bir gurup arkadaslar hem devleti, MHPyi, BBPyi mektub yagmuruna tutduk. Muhsin Yazicioglu uvrasdi, meseleyi gundeme getirdi. Bati siyasiy ve ekonomik olarak sosial kapitalizmda yasamakda. Turkiyede ac kapitalizm uygulanmakda. Yeni bagimsiz turk devletlerinde sefalet kapitalizmi bikmis insanlar sovetleti ozlemekde. 

Bunlardanmi bekledigiz Turanciligi! Unlar binlerce Turanci, Turkistanci olan muhalif insanlari hapislerde iskenceyli oldurduler. Halen hapislerde olan Turanci dostlarim var uralarda. Turkiyening bu durumdan haberi bila yok. Hep bu hain rus uzaklarini reklami yapildi. Bizi taniyan, neden Turkiyaya giritilmedi deya soran varmi? Turkiyede Turkculuk beyni, Batililar ve Ruslaring el altindan propoganda yapmak olan kisileri tanitimiyla dolmus. Ben turking filan soyindanim demekde Turkculuk yapilmas. Bu kisilik meselesidir. Kisiligi rus olanlar simdi taniyacaksiniz. 

Sefer Bekcan. 
Pen International uyasi. 
Uluslararasi sinir tanimas gazeteciler teskilati uyasi 
Uzdemfundsuisse vakfi baskani.

24.12.2015
(http://turansesi.com/kose-yazisi/2571/turk-devletlerinde-turancilik-turkistancilik-turkiyeden-farklimi-sefer-bekcan.html)

Дрон кимнинг иштонини хўллатмоқда

     Ўзбекистонда ўтказилган сохта сайловдан кейинги давр Шавкат Мирзиёевнинг Хокимияти халқга суянмаганлигини яққол кўрсатди. Мирзиёев хaлk...