вторник, 15 сентября 2015 г.

Doğu Türkistan’da nasıl bir mücadele?



Doğu Türkistanda gençleri çaresiz tek beşlarina isyan etme zorinda kaldiran neydi? Bu gençlerig duşmana karşi mucodele eterken kendi taşkilatlanmasini bulamadiğindandir. Yada taşkilatini mucodele metodini beyenmeyenidendir. Sadece mazlum gozikmek, ağlamak, dişaridan durarak:
-Çin kahrolsin demakle bu işler yurumas. 10 million halki sokağa dokig Çinig umrinda olmas. Dişaridegi davletler
'haa 10 million Türkstanli isyan etdi' yardama Doğu Türkistana getelim demasler. Biraz fazla acima gosterecekler, o kadar yani. Resimdegi şehid gencimizi Allah rehmet etsin. Bu gibi gençlerimizi bağimsizlık mucodelesinde daha çok faydali olacak bir taşkilatlanmaya ehtiyaci varlğini gosteren bir olay olmuşdir. Çin Doğu Türkistanda varliğini esas sebebleri ve dayanağinindan goçle getirilmekde olan çinlilerdir. O goçig durmasi için ne yapilacaksa yapilmalidir. Bir türk oldirildimi, akşamina 10 çinli yok olmalidir. Kimsede yapani, kahramanlari sokağda gormamali. Kimse Çinig ne askerine ve nede polisine dokinmamali. Mucodele metodlarini bin şekli var emma birinde durilarak karar verilmeli. Sadece mazlumlik şikayetşinasligi devleti kurtarmas. Emma bu gençimiz gibi çarasizlig çikişlari dişaridegileri;
-halkimiz mucodele etmekde' deyerek moral bulmasindan başkaya yaramas. İçeridegi halkimiza ne faydasi olacak belli deyil.
Kolaligi 130 yil yaşayan toprağlardan (özbekistan) gelmekdeyim. Çin sovetler deyil, daha zalim dergibisiniz. Tamam dişaridan bakilirken oyleydi. İstilaçi her erde milleti ve rejimina bakmadan İşğalçidir. Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistana rus nufuzi goç ettirilmedimi. Ettirildi, emma buralarda barinamadilar. Taa basmaçilardan kalan korku goçle gelen ruslari korkitdi. Kazakistan ve Kirgizistana getdiler. Uralarda nufzig %50 fazlaydilar. Uralarda hem devlet dili, hemde halk dilde rusça oldi. Özbekistanda Taşkendan başka erlerde ruslar barınamadi. % 3-5 rus ve birazda rusça konuşanlar vardi özbekistanda. Gorbaçev gelmeden 1980 başlarinda ruslar özbekistandan getmaya başlamişlardi aslinda. Moskovanig özbekler işi başlatmasndan sogra Taşkentda başka erlerde ruslarig dişlanmasi bilinç altina erlaşmaya başladi. Unlarda askere alinan özbekleri oldurmaya başladi. Gorbaçev iktidara gelsin gelmesin bir isyan koksi vardi. Belki kanli belkide kansiz bir diraniş özbekler ruhina sigmaya başlamişdi. Almatiyda halk isyani ve kanli bastirilmasi Gorbaçevdan oncaydi. Kisacasi Doğu Türkistanda mucodele metodi yeniden gozden geçirilme zamani gelmişdir. Bunlari tartişacak ortam başka bir er olmali. Burasi bir fikir ağlari kurilan bazenda yonlandirla ortamidir. İnşallah guvanli bir ortamda bu masalayi tartişma nasib olir. 

Şimdilik hoşçakalig.

Şehdimizi Allah rahmet etsin.

Yazar Sefer Bekcan

Putin, "saylov" kunini nega 17 martga tayinlagan edi?

 Putin,  "saylov"  kunini nega 17 martga tayinlagan edi? Provoslav cherkov oqimidagi ruza aynan 17 mart kuni tugaydi. Qadimiy Prov...