среда, 16 апреля 2014 г.

Turkiya matbuotdan


  VATAN GAZETESİ
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cumhuriyet gazetasi
 
Kerimov'un İsviçre'deki evine baskın
 
Özbekistan’ı 20 yıldan beri yöneten babası İslam Kerimov’un büyük kızı Gülnara Kerimov’un İsviçre’deki evine ‘baskın’ yapıldığı ortaya çıktı.
 
Özbekistan’ı 20 yıldan beri yöneten babası İslam Kerimov’un siyasi varisi olarak görülürken, son bir yılda aileden dışlanan büyük kız Gülnara Kerimov’un 2009 yılında 20 milyon dolara satın aldığı Cenevre’deki evine 23 Aralık akşamı izinsiz giren Kerimov muhalifi bir grup, görüntüleri İsviçre’deki Le Matin gazetesi ile paylaştı.
 
 
Anahtarı ekibi verdi
 
Gülnara’nın artık yaşamadığı aşırı lüks evinde, Özbekistan’ın ulusal müzelerinden izinsiz aldığı çok sayıda değerli parçanın ve mücevherin bulunduğunu anlatan ekibin lideri Sefer Bekcan ‘Gülnara’nın evini gezmek, çok lüks bir müzeyi bedava gezmeye benziyor’ dedi. Grubun eve nasıl girdiği henüz bilinmezken, Gülnara’nın ekibinden bazı kişilerin muhalefet tarafına geçtiği ve anahtarı çaldığı düşünülüyor. Gülnara yaşadığı yer hakkında artık net bilgi vermiyor.

Дрон кимнинг иштонини хўллатмоқда

     Ўзбекистонда ўтказилган сохта сайловдан кейинги давр Шавкат Мирзиёевнинг Хокимияти халқга суянмаганлигини яққол кўрсатди. Мирзиёев хaлk...